Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Sute de constănțeni au venit la Catedrală pentru a se închina la moaştele Sfântului Mucenic Dionisie Areopagitul

ro

03 Oct, 2013 20:14 2785 Marime text
Data de 3 Octombrie marchează ziua în care creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Dionisie Areopagitul, care s-a născut la Atena şi a fost unul dintre oamenii înţelepţi ai Aeropagului.

“ Sfântul Dionisie Areopagitul a fost mucenic al  Sfântului Apostol Pavel. S-a convertit la creștinism în anul 51 când Apostolul Pavel propovăduia Evanghelia în Areopag, din cetatea Atena. A propovăduit creștinismul în cetățile Atenei, după care a devenit Episcop al Atenei. “ a declarat părintele protosinghel Benedict Georgescu.

Moaştele Sfântului Dionisie Areopagitul au fost aduse din Grecia şi au fost primite cu mare bucurie de credincioşi.

“ Constănțenii au primit cu bucurie venirea moaștelor și au venit în număr mare la Catedrală pentru a participa la slujbă “, a mai spus părintele protosinghel Benedict Georgescu.

Ziua de 3 octombrie a marcat şi începerea unui nou an universitar teologic, prilej cu care studenţii au venit la Catedrală să se roage Sfântului Dionisie.

Credincioşii se pot închina la moaştele Sfântului Dionisie Areopagitul până luni, când vor fi duse înapoi în Grecia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sorin tudose 03 Oct, 2013 21:14 Sfântul Dionisie Areopagitul a fost UCENIC al Sfântului Apostol Pavel!!! Pentru numele Domnului, ganditi si apoi scrieti, revedeti neaparat ceea ce ati scris, dragii mei. Este adevarat, pana prin anul 36 DH, Saul, cel ce mai tarziu va fi Apostol si Sfant, purtand numele de Pavel, a fost persecutor al crestinilor, a participat in mod indirect chiar la primul martiriu, cel al Sfantului Stefan, primul Diacon, dar in anul 51 propovaduia deja in cea de-a doua calatorie misionara, in Antiohia. Iertati-ma va rog, cereti-va si voi iertare de la bunul Dumnezeu si de la Sfantul Apostol Pavel!