Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:05 03 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Subiectivism în interesul învățământului?

ro

20 Aug, 2014 18:16 939 Marime text
Detașarea profesorilor titulari de la o unitate de învățământ la alta la cererea directorilor naște o mulțime de întrebări. Actuala lege permite detașarea în interesul actului educaţional. Inspectoratul Școlar Județean însă atrage atenția directorilor că trebuie să îşi asume responsabilitatea mutărilor făcute.

Legea Educației dă mână liberă directorilor unităților de învățământ să  transfere profesorii titulari pe care ei îi consideră potriviți. De aici se nasc o mulțime de întrebări cu privire la alegerile subiective.

„Detașarea în interesul învățământului se face la solicitarea unei unități școlare adresată unui cadru didactic. Acea unitate școlară este în măsură să aprecieze interesul învățământului pentru unitatea respectivă. Nu pot să aleagă chiar orice, trebuie să aibă în vedere faptul că răspund pentru alegerea pe care o fac”, ne-a declarat Alina Codreanu, inspector resurse umane în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
Sindicaliștii din învățământ cunosc avantajele oferite de această prevedere legală. Directorii de școli de obicei, nu lasă la voia întâmplării ocuparea posturilor vacante.
„Directorul dacă are postul liber, una este să solicite el pe cineva pe care îl cunoaște și alta este să nu solicite pe nimeni și postul să fie ocupat de cineva despre care nu știe cine va fi. În interesul învățământului este că directorul știe pe cine cere”, a afirmat Ion Popescu, vicepreședinte Sindicat Învățământ Preuniversitar Constanța.
În acest moment există numeroase cazuri ale unor directori de școli care sunt profesori titulari la alte unități, fără nicio legătură cu cele pe care le administrează. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii