Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV „Stricăciuni” la spitalul din Galați

ro

22 Aug, 2014 23:33 2204 Marime text
Riscă să sufere o accentuare a bolii. Este vorba despre aproximativ 299 de bolnavi de cancer din Galați. Aparatul de cobaltoterapie din cadrul Spitalului de Urgență Galați s-a defectat. Reparația costă aproximativ 30 de mii de euro.
Radioterapia este esențială în tratarea sau ameliorarea cancerului, iar pentru efectuarea acesti proceduri este nevoie de un aparat de cobaltoterapie.

La Spitalul de Urgență din Galați există un astfel de instrument. Însă din păcate, este defect. În aceste condiții, peste 200 de pacienți sunt nevoiți să aștepte neputincioși repararea aparatului.

Anul trecut, aparatul a fost înnoit cu tubul de cobalt, iar anul acesta a căzut kitul de calculatoare, fără de care acesta nu poate funcționa. Firma care asigură reparația trebuie să intervină în Canada, pentru că acolo este fabricat, iar acest lucru presupune timp, ceea ce este în detrimentul bolnavilor. 

Medicul specialist a încercat în tot acest timp să redirecționeze pacienții către alte spitale din țară. Conducerea Spitalului de Urgență speră ca într-o lună aparatul să fie reparat, iar bolnavii de cancer să-și poată continua tratamentul. Reparația costă aproximativ 30.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii