Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV „Stop alcoolului şi drogurilor la volan! Alege Viaţa!”

ro

04 Apr, 2014 15:59 32010 Marime text
Cazurile accidentelor cu victime a crescut în ultima perioadă. Tocmai de aceea, a fost elaborat proiectul „Stop alcoolului şi drogurilor la volan”. Scopul constă în creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a adolescenţilor şi tinerilor. În ultimii 5 ani, în judeţul Constanţa s-au înregistrat 6.657 de accidente. În aceste accidente au decedat 481 de persoane. Toate aceste accidente au fost produse după un adevărat „concurs” de încălcare a normelor rutiere. 
 
“Ce este îngrijorător, este faptul că dintre aceste 481 de persoane decedate în accidente rutiere, 110 au vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. 110 înseamnă 23%. În județul Constanța, 22 de persoane au decedat în accidente rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ori sau și substanțe stupefiante”, a declarat Ciprian Sobaru, şef SPR Constanţa.
 
Tocmai de aceea, reprezentanţii Poliţiei Rutiere, Inspectoratului Judeţean Şcolar şi Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa au pus la punct proiectul „Stop alcoolului şi drogurilor la volan! Alege Viaţa!”. În cadrul acestui proiect, adolescenţii şi tinerii vor fi informaţi şi educaţi.
 
“Avem 250 de elevi din municipiul Constanța cu vârste peste 17 ani din 6 unități de învățământ și 1.000 de studenți ai Universității Ovidius Constanța. Beneficiari indirecți, cadrele didactice, ceilalți elevi ai instituțiilor în care se aplică proiectul”, a spus Cristian Oprişan, şef Centrul Antidrog Constanţa.
 
Nu este o surpriză faptul că berea se află pe primul loc între preferinţele românilor, însă pe lângă asta, în ultima perioadă se observă o creştere a consumului de vin. Aproape jumătate din români consumă alcool pentru relaxare, iar cealaltă jumătate pentru a fi mai veseli. Totuşi, numărul accidentelor mortale a scăzut anul trecut. 77 de persoane au decedat faţă de anul 2012, atunci când au decedat 96 persoane pe an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii