Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Societatea civilă susține proiectul promenadei

ro

12 Sep, 2014 17:51 1977 Marime text
Societatea civilă din Năvodari s-a mobilizat pentru susținerea construcţiei promenadei din apropierea plajei. Preoți, profesori, turiști sau simpli năvodăreni vor ca orașul să se dezvolte în continuare. Ei se arată indignați de presiunile tot mai mari pentru stoparea proiectelor și dezvoltării orașului de către cei cu interese în zonă.
Conform proiectului, promenada urmează să aibă o lungime de șase kilometri, de la Digul de Sud până la limita administrativă cu Municipiul Constanța. Practic se va realiza o conectare a orașului Năvodari cu Stațiunea Mamaia.
Promenada ar urma să fie construită la 60 metri distanță de mare, iar zona insalubră existentă acum ar fi înlăturată. Cu alte cuvinte, lățimea plajei nu va avea de suferit. Modernizarea prevede construirea a zece foișoare de observație pentru fotografierea peisajului. Toată zona va fi luminată de 600 de stâlpi dintre care jumătate vor fi alimentați cu energie solară.
“Proiectul este primordial pentru statutul de oraș turistic al orașului Năvodari. Nu poți să ai un acces facil la plajă, dacă nu ai o astfel de promenadă care să îți permită, pe de o parte, să te deplasezi prin apropierea plajei, care să îți permită să te deplasezi pe marginea plajei, iar pe de altă parte să îți faciliteze accesul la plajă. Nu înțelegem de ce la Năvodari nu se poate realiza un astfel de proiect. Gândiți-vă că Mamaia are o promenadă, Năvodariul nu poate să aibă și el o promenadă? Este normal să aibă această promenadă”, ne-a declarat Adrian Constantin, șef Serviciu Achiziții Publice Primăria Năvodari.
Societatea civilă s-a mobilizat pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru dezvoltarea orașului. Preoți, profesori, turiști sau locuitori ai orașului vor ca promenada să fie construită.
„Și noi susținem dezvoltarea acestui proiect. Și noi susținem dezvoltarea promenadei. Prin această promenadă se dezvoltă turismul în orașul nostru, se aduc investitori, se creează locuri de muncă și, în general, poate ajuta la creșterea nivelului de trai pentru cetățenii din Năvodari”, ne-a spus Andrei Salomia, preot în cadrul Parohiei Buna Vestire.
„Și în calitate de director de școală, și ca simplu locuitor al acestui oraș, eu susțin proiectul privind promenada. Mă bucur că trăiesc într-un oraș curat, într-un oraș civilizat, care a început să fie invidiat de toată lumea; și de colegii și de cunoștințele mele din țară, iar eu sunt mândră pentru acest lucru. Mi-ar părea rău ca să nu se ducă la îndeplinire acest minunat proiect”, ne-a spus Iulia Sandu, director Școala George Enescu, din Năvodari.
„Promenada trebuie să fie realizată, până la urmă, dacă proiectul este atât de frumos. E păcat de atâta spațiu. Dacă sunt fonduri europene, iar contribuția este foarte mică din partea poporului, promenada va fi a poporului. Trei-patru hotelieri nu au ce să comenteze și cum să încurce acest proiect”, ne-a spus un actor de la Teatrul de Comedie din București, aflat pe plaja din Năvodari.
„Decât să avem parte de bălăriile care sunt acum în spatele nostru, mai bine să fie amenajată o promenadă”, ne-a zis un pensionar, aflat în aceste zile la mare, la Năvodari.
„Promenada ar fi utilă și pentru locuitorii orașului, dar și pentru atragerea turiștilor”, a precizat o doamnă de vârsta a doua, din Năvodari.
Locuitorii orașului Năvodari au inițiat și o petiție online de susținere a proiectului, la adresa http://www.petitieonline.net/petitie/aleea_de_promenada_faleza_ora_navodari-p26992158.html
La data de 13 septembrie debutează și campania de strângere de semnături în parcul central din oraș.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii