Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Și-au riscat viața, pe gratis?!

ro

16 Sep, 2014 18:05 2556 Marime text
 
Eroi în ochii celor pe care i-au salvat de la înec, răsplătiți cu indiferență de către autoritățile de stat! Este drama prin care trec, de cîteva sezoane încoace, salvatorii de la malul mării. Zeci de salvamari din stațiunea Eforie Sud au protestat în fața Primăriei, după ce s-au trezit fără niciun leu la finalul unui sezon plin de intervenții, pe una dintre cele mai periculoase plaje de pe litoral. Au fost două luni de voluntariat pentru salvamarii din stațiunea Eforie, care nu au fost remunerați pentru activitatea desfășurată pe plajă încă din iunie.
“Se pare că toată vara am muncit pe gratis. Nu avem niciun ban. Ne-am împrumutat de la vecini și prieteni. Acum avem datorii, luăm banii și îi dăm în alte părți”, ne-a declarat Daniel Mercur, salvamar.
 
Banii pe care ar urma să îi primească sunt deja socotiți si înseamnă datoriile pe care le-au acumulat în perioada în care nu a fost plătiți pentru munca depusă. “Motivul pentru care i-am ținut pe plajă a fost că a venit ministrul și ne-a promis că vor fi bani și pentru salvamari. Că altfel nu îi țineam”, ne-a spus Nicolae Drăgan, Șef Salvamari Eforie Sud. Promisiunile de la Guvern s-au transformat în ordonanțe prin care responsabilitatea este pasată autorităților locale.
 
“Situația este injustă și autoritățile centrale au pasat această responsabilitate în cadrul autorităților locale. Asta înseamnă încă o data că Guvernul nu pune accent pe viața umană”, ne-a zis Costel Pică, salvamar.“Nouă ni s-a dat o cheltuială în plus, fără o sursă de venit pentru plata către salvamari”, a afirmat Robert Şerban, Viceprimar Eforie.Reprezentanții Primăriei Eforie îi sprijină pe salvamari, însă nu au deocamdată de unde să le plătească drepturile salariale care au ajuns la aproape un million de lei. Cu toate acestea, salvamarii nu au parasit o secundă plaja, ci au continuat să salveze viețile turiștilor care s-au aventurat în valuri.
 
“Un sezon fără salvamari ar fi foarte dificil. Plajele ar fi declasificate, iar turiștii nu s-ar simți în siguranță”, ne-a mai spus Costel Pică, salvamar.Dacă din partea statului nu au primit decît promisiuni deșarte, din partea turiștilor salvamarii sunt demni de tot respectul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii