Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Serul antirabic, pe terminate ...

ro

24 Aug, 2014 17:39 1662 Marime text
Numai patru flacoane de ser antirabic mai sunt în stocul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, pe care medicii trebuie să le administreze cu grijă până săptămâna viitoare. Medicii se află în imposibilitata de a gestiona un eventual val de internări cu muşcături de animale turbate. Spitalul buzoian a făcut solicitări distribuitorului, care promite că cel târziu până la sfârşitul lunii august va livra noile doze de ser Favirab.
 
Criza serului antirabic, substanţă care se administrează numai pacienţilor cu risc rabigen ridicat, se conturează într-un moment de vârf în ceea ce priveşte numărul prezentărilor cu muşcături de animale.
 
„În luna iulie, numărul persoanelor mușcate de diverse animale s-a dublat. au fost 130 de prezentări, în comparație cu luna mai, când numărul de persoane care s-au prezentat la spital au fost de 58 de persoane. În acest moment mai avem doar patru flacoane de ser. Am făcut demersurile necesare pentru obținerea serului antirabic, iar firma care a câștigat licitația a spus că ne va trimite comanda săptămâna viitoare”, a declarat Adriana Bratosin – purtător de cuvânt S.J.Buzău
 
Profilaxia plăgii rezultate din muşcători de animale implică tratament antirabic, antitetanic şi al infecţiei. În funcţie de riscul rabigen, stabilit de medicul specialist, se administrează, în combinaţie, serul antirabic Favirab, cu vaccinul antirabic Verorab.
 
Sursă foto: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii