Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Salariații constănțeni protestează

ro

06 Oct, 2014 17:58 1802 Marime text
400 de sindicaliști din Cartel Alfa filiala Constanța vor pleca mâine dimineață către București pentru protestul ce va reuni aproximativ 15.000 de oameni în Piața Victoriei. Manifestațiile au început încă din data de 29 septembrie și s-au desfășurat în fața sediilor Ministerului Muncii și Guvernului. Sindicaliștii reclamă faptul că salariații nu mai sunt protejați din punct de vedere contractual.
Protestele sindicatului Cartel Alfa continuă cu un meeting de amploare care va avea loc în Piața Victoriei pe 7 octombrie, ziua Mondială a Muncii Decente. La protest și-au anunțat prezența și câteva sute de salariați din Constanța.
„Din Constanța participă în jur de 400 de delegați, sindicaliști din companiile naționale, din societățile de gospodărire comunală, din administrație publică, din sectorul privat”, a declarat, cu prilejul unei conferințe de presă, Ion Caraignat, președinte Cartel Afla Constanța.
Cartel Alfa a început protestele încă din 29 septembrie, iar pe 3 octombrie a avut loc deja o întrevedere cu ministrul delegat Aurelia Cristea, care s-a angajat că va veni cu un proiect pentru modificarea legii Dialogului Social. Revendicările sindicaliștilor privesc salarizarea, condițiile de muncă și alte drepturi sociale ce sunt acordate doar pe hârtie.
„Nu s-au mai încheiat contracte la nivel de ramură de activitate. Nu există în chimie, siderurgie, metalurgie, transporturi; nu mai există contracte. Această lege a dialogului social ne-a adus numai lucruri prin care nu am mai putut negocia. Dispariția contractului unic la nivel național, care acoperea aproape toți salariații din România, a dus la faptul că peste 1.200.000 salariați au rămas cu salariul minim pe economie”, a mai afirmat Ion Caraignat, președinte Cartel Alfa Constanța.
La mitingul  din București sunt așteptați aproximativ 15.000 de salariați din toată țara. Sindicaliștii amenință că vor continua protestele până pe 1 noiembrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii