Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Raliul Deltei se va desfășura și în 2014

ro

30 Jan, 2014 14:35 2620 Marime text
Primarul orașului Tulcea, Constantin Hogea, a declarat că și anul acesta se va desfășura Raliul Deltei. Se pare că în cadrul acestui eveniment, autoritățile tulcene au și sprijinul Ministrului Turismului. De asemenea, edilul a mai anunțat și alte evenimente importante care vor avea loc în oraș. Primarul Constantin Hogea vine cu o veste bună. Raliul  Deltei se va desfășura și anul acesta la Tulcea. Evenimentul este unul dintre cele mai cunoscute în rândul drifterilor, iar mulți iubitori de mașini și sporturi extreme așteaptă concursul cu sufletul la gură.

“Mă refer la Raliul Delta Dunării, chiar acum o săptămână am avut o discuție cu domnul Tănase Mihai, care mi-a adus din nou la cunoștință că pentru anul 2013, Raliul Delta Dunării a fost catalogat ca fiind cel mai bun raliu din România. Ambiția noastră este să menținem acest trend și pentru anul acesta chiar avem niște surprize interesante pentru ceea ce înseamnă desfășurarea acestui raliu”, a declarat Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.

Anul trecut raliul a avut 10 probe speciale cu o lungime de 110 km desenate în partea de vest şi sud-vest a judeţului Tulcea, pe drumurile forestiere din Ocoalele Silvice Babadag, Cerna şi Niculiţel. Așa cum i-a obișnuit pe locuitorii orașului, edilul a anunțat că și anul acesta va exista Festivalul de vâsle.

“Să nu uităm de Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle Ivan Patzaichin, care de la un an la altul începe să capete notorietate, aderență, credibilitate și imagine, pe măsură. Domnul Ivan Patzaichin a venit și și-a exprimat  disponibilitatea ca pentru anul 2014 să încercăm o altă formulă mult mai complex, în așa fel încât să atragem foarte mulți vizitatori mai ales din țară, și nu numai”, a mai spus Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.

O problemă pentru toate aceste evenimente este bugetul.

“Anul trecut am avut în schimb 350 de mii, adică 3 miliarde și jumătate pe proiectele de finanțare nerambursabilă conform legii, pe care le acordăm diferitelor entități, asociații, ONG-uri, instituții culturale, instituții sportive, care beneficiază de posibilitatea de a depune proiecte și, evident, de a primi finanțare. Anul acesta, din ce am primit semnalele din partea societății civile și nu numai, nu cred că ne va fi sufficient acest buget de 3 miliarde și jumătate, care, în opinia mea totuși este consistent. Sper ca împreună cu colegii mei să pot să găsim resurse ca să mărim acest buget măcar undeva la 4 miliarde, în așa fel încât să putem face față unor proiecte care oricum sunt în derulare pentru anul viitor și care au intrat în tradiția și în ceea ce înseamnă calendarul manifestărilor notorii și notorii la sensul bun al cuvântului din municipiul Tulcea”, a mai declarat Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.

Raliul Deltei 2014 este inclus în calendarul Camionatului Naţional de Raliuri, reprezentând a patra etapă a sezonului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii