Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Profitați de fructele și legume de sezon

ro

22 Sep, 2014 18:10 1389 Marime text
Toamna este anotimpul schimbărilor și sezonul care asigură tranziția de la temperaturile toride ale verii către mercurcul înghețat al termometrelor. Specialiștii spun că acesta este momentul prielnic pentru începutul unei diete sănătoase, care să ne scape, pe de-o parte de kilogramele în plus, iar de pe alta să ne pregătească sistemul imunitar pentru trecerea la anotimpul rece.
Începutul lunii septembrie vine cu o adevărată bogație de fructe și legume de sezon, iar comercianților din piețe le e mai mare dragul să-și etaleze producția autohtonă pe rafturile frumos aranjate. Prețurile sunt accesibile, așa că primii clienți nu întârzie să apară. Cu cât mai colorate, cu atât mai sănătoase, fructele și legumele de sezon nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al fiecăruia dintre noi.
Legumele îmbietoare își găsesc locul alături de preparate din carne albă sau pește și este indicat să le consumăm la fiecare masă a zilei, în timp ce fructele constituie gustarea perfectă dintre mese.
“Fructele și legumele trebuie consumate în această perioadă în cantități mari pentru a ne încărca organismul cu mineralele, vitaminele și principiile active pe care le au aceste roade”, ne-a declarat dr. Cătălina Rudenco, medic nutriționist.
Pe lângă faptul că întăresc sistemul imunitar și ne ajută să trecem, mai ușor peste schimbările climatice care prevestesc venirea sezonului rece, roadele pământului reprezintă și o adevărată terapie a naturii.
În plus, consumate în mod regulat, ajută la detoxifierea organismului și la scăderea în greutate, așa că  reprezintă aliați de nădejde și în curele de slăbire.










Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii