Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Podul disputelor politice

ro

23 Sep, 2013 18:20 2032 Marime text
Primarul din Agigea face toate demersurile necesare pentru a evita închiderea podului pentru o perioadă de două luni și jumătate. Edilul a încercat să găsească o soluție de compromis, însă spune că a fost ignorat de Prefectul Județului Constanța, Eugen Bola. Dacă podul va fi închis cei mai afectați vor fi elevii navetiști, iar aprovizionarea în sudul litoralului pe timp de iarnă se va face extrem de dificil. De când a aflat că podul va fi închis de la 1 octombrie şi până pe 20 decembrie, primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu a făcut toate demersurile pentru a evita acest lucru. Chiar dacă nu a fost invitat la ședinta de luni, de la Prefectura Constanța unde s-a dezbătut subiectul, edilul a încercat să poarte un dialog cu prefectul Eugen Bola pentru a găsi o soluție de compromis. Mare i-a fost mirarea însă când s-a lovit de un refuz.

“A ținut o ședință cu toți factorii care luau o decizie privind închiderea Podului de la Agigea. M-am prezentat la această ședință […] bineînțeles că nu am fost invitat, deși mi se părea normal ca Prefectul să invite toți primarii din partea de sud a litoralului, pentru că era o problemă care trebuia dezbătută în interesul și folosul cetățeanului. Acest lucru nu s-a întâmplat. Totuși m-am dus acolo, am intrat în ședință, am înmânat Prefectului un proces verbal […] astăzi am avut la nivelul localității Agigea comitetul situației de urgență referitor la închiderea Podului de la Agigea […] și membrii comisiei acolo și-au expus cuvântul în această ședință […] dânsul (n.r Eugen Bola) nu a rămas impresionat de ceea ce i-am arătat și ceea ce s-a dezbătut în ședința de astăzi de la Agigea”, a declarat Cristian Cîrjaliu, primarul de la Agigea.
Primarul spune că închiderea podului de la Agigea ar complica foarte mult situaţia elevilor şi a angajaţilor care fac zilnic naveta la Constanţa.

„Am cerut cuvântul ca să expun problemele cetățenilor din Agigea, problemele de care ne lovim [...] cu școala [...] școlarii din Agigea care trebuie transportați [...] clasa ZERO din Agigea în Lazu, clasele I – VIII, din Lazu în Agigea. Problema faptului că trebuie să colectăm gunoi cu mașinile Primăriei Agigea și ne este restricționat acest lucru [...] faptul că avem lucrări în curs, și nu pot să mă duc pe la Movilița să cresc costurile”, a declarat Cristian Cîrjaliu, primarul de la Agigea.
Nici primarii din sudul litoralului nu sunt de acord cu această decizie. Ei spun că 80 de zile este perioadă mult prea lungă pentru a ține blocată calea de acces spre nord. Pe de altă parte, potrivit explicaţiilor date de conducerea Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, măsura de închidere completă a podului de la Agigea este esenţială pentru că starea inelului central este în continuă degradare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii