Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Plajele de pe litoral, pregătite de iarnă

ro

11 Nov, 2014 18:08 1873 Marime text
În sezonul rece, plajele vor fi protejate. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au început procesul de conservare în zonele cele mai predispuse de pe litoral.
 
Autoritățile de la malul mării au luat toate măsurile necesare pentru conservarea plajelor pe timpul sezonului rece. Și pentru ca vremea rea să nu le dea bătăi de cap, s-a pregătit să facă față celui mai sumbru scenariu. Peste 11 kilometri de gard de stuf au fost montați în zonele predispuse distrugerilor din princina vântului puternic, iar cele mai multe dintre ele sunt amplasate în stațiunea Mamaia. Măsuri au fost luate și pe plajele din sudul litoralului, acolo unde au fost semnalate fenomene de eroziune.
 
“Acțiunile de conservare constau în lucrări de igienizare a plajelor, de montare a gardurilor de stuf pe o lungime de peste 11.000 de metri liniari, dar și de constituire a unor depozite de nisip în stațiunile Eforie și Neptun, unde se găsește o cantitate de peste 20.000 de metri cubi de nisip”, ne-a declarat Marieta Iorga, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea-Litoral.La final iernii, plajele vor fi pregătite pentru începerea unui nou sezon estival. Lucrătorii ABADL vor începe procesul de igienizare atât cu muncitori cât și cu ustensile, iar zonele erodate vor fi nivelate cu nisip. Tot atunci, o companie olandeză va investi peste 170 de milioane de euro în lucrări de lărgire a plajelor cu aproximativ 30 de hectare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii