Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:18 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Pescar...pentru o zi

ro

08 Sep, 2014 13:13 938 Marime text
Turiștii care ajung în zona Deltei sunt invitați să experimenteze pentru o zi viața de pescar. Trei familii din Delta Dunării au acceptat provocarea și îi așteaptă pe doritori pentru a învăța tradițiile și obiceiurile locului.
 
În cadrul proiectului iniţiat de Asociaţia „Ivan Patzaichin-Mila 23”, trei familii din Delta Dunării au fost de acord să-și pună la dispoziție casa și timpul, pentru turiștii care vor să descopere viața din Deltă. Proiectul vizează dezvoltarea unui nou tip de turism în perimetrul rezervaţiei, numit „pescaturism”. Teodor Frolu, reprezentantul asociaţiei, dorește ca prin acest proiect să creeze un model care va fi replicabil în întreaga Deltă, un serviciu care va aduce plusvaloare comunităților.
 
Activitățile pe care turiștii le vor face, vor aduce în prim-plan bărcile tradiționale, care sunt un simbol al Deltei Dunării. Vor fi folosite lotci tradiționale, iar turiştii vor avea posibilitatea să meargă pe anumite trasee de „pescaturism” ce vor fi realizate de asociaţie.
Această modalitate nouă de a face turism este inclusă într-un proiect recent al asociaţiei, numit „Lotca Habitat”.
 
Sursă foto: radioconstanta.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii