Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Orașul Năvodari, luminat de credință!

ro

14 Oct, 2013 10:39 2504 Marime text
Sute de oameni s-au alăturat unui sobor de preoți la procesiunea care a devenit deja o tradiție pentru locuitorii de la malul mării. Sfânta Cuvioasă Parascheva este ocrotitoarea năvodărenilor, iar oamenii s-au pregătit așa cum se cuvine pentru sărbătoarea religioasă de astăzi. Cu mic cu mare, năvodărenii s-au adunat, în număr impresionant, la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva, unde a avut loc ceremonia religioasă oficiată de Arhipiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoți. După slujbă, enoriașii au urmat pașii preoților într-o procesiune în oraş.

„Pelerinajul este cu adevărat o formă de cinstire a sfinților, dar în același timp, el reprezintă calea noastră către Împărăția Cerurilor. Când mergem însoțiți de rugăciune și de cântări și de cele care aparțin sfinților, însemnează că îi urmăm pe sfinți”, a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Printre credincioşi s-a aflat și edilul orașului, Nicolae Matei, impresionat de atmosfera de sărbătoare, dar mai ales de emoția creată de localnici, care, de la an la an, sunt tot mai numeroși.

„Acolo unde există credință există mai multă bunătate, mai multă disponibilitate pentru a-ți ajuta semenii. Acolo unde este credință este mai multă ordine, mai multă disciplină și mai multă înțelegere între oameni”, a declarat edilul orașului Năvodari, Nicolae Matei.
Procesiunea închinată Sfintei Parascheva a devenit deja o tradiție la malul mării, mai ales că pentru năvodăreni sărbătoarea creștină are o însemnătate aparte. Sfânta Cuvioasă Parascheva este ocrotitoarea orașului Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii