Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:15 21 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Orașul Năvodari beneficiază de o cantină socială modernă și un centru de zi

ro

01 Nov, 2013 15:55 1024 Marime text
Începând de vineri, orașul Năvodari beneficiază de o cantină socială modernă și un centru de zi. Totul a fost posibil grație unui proiect european inițiat de Primăria orașului Năvodari. Peste 200 de năvodăreni, cu o situație financiară precară vor primi în cadrul cantinei cel puțin o masă caldă în fiecare zi.
„A apărut o avalanșă de cereri cu privire la necazurile oamenilor și nu am rămas indiferenți. De aceea am gândit acest proiect, pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi. La acel moment erau mai multe persoane care mâncau la noi, deci erau asistate, și la acest moment vă spun că sunt în jur de 100 de persoane care mănâncă zilnic la noi, la cantina socială.”, a declarat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.
De asemenea, 25 de copii vor mai beneficia de servicii socio-educative la nivelul centrului de zi, iar alte 60 de persoane vor beneficia zilnic de diferite servicii sociale și medicale.
„Vom încerca să facem centrul cât mai prietenos pentru toate persoanele nevoiașe din Năvodari [...] spațiile arată foarte bine și sunt ultramoderne.”, a declarat Adrian Constantin, șef Serviciu Achiziții Publice Năvodari.
Valoarea totală a proiectului este de 4,7 milioane lei, iar dotările sunt pe măsură: două centre de zi pentru copii, cabinet stomatologic, cabinet de medicină generală, sală de tratamente medicale și centru de zi pentru persoanele în vârstă. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene în valoare de peste 3 milioane de lei, fondurile bugetului național fiind de aproape 700 de mii de lei, iar din bugetul local s-au cheltuit doar 77 de mii de lei.
„Se impunea un asemenea proiect. Acum suntem în faza în care putem să preluăm această cantină. Constructorul s-a încadrat în timp [...] perioada limită era 3 noiembrie. Ieri s-a făcut recepția acestui obiectiv [...] și bineînțeles că lucrurile sunt în regulă.”, a mai spus Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.
Proiectul “Cantină socială și Centru de zi în localitatea Năvodari – reabilitare și modernizare” a fost demarat în luna mai a anului 2012. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii