Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Operaţii gratuite, doar teoretic!

ro

18 Aug, 2014 11:28 1823 Marime text
Sunt doar câteva luni de când conducerea Casei de Asigurări de Sănătate anunța că Spitalul Sfântul Spiridon și Institutul Regional de Oncologie Iaşi vor primi bani pentru operațiile de  reconstrucție mamară. De acestea beneficiază femeile care au suferit mastectomii dupa cancer de sân.
Însă, deși Spitalul Sfântul Spiridon a primit 140.000 de lei, Institutul de Oncologie n-a primit niciun leu. Totuși, din banii proprii, chirurgii de aici au  realizat reconstrucții mamare la cinci paciente.
Șefii Casei de Asigurări de Sănătate spun că au solicitat bani la Ministerul Sănătății pentru această unitate medicală.
“Au fost paciente cu mastectomii unilaterale, iar în prezent avem pe lista de așteptare 15 paciente, dintre care șapte sunt pentru implant sau expander, patru sunt pentru țesut propriu și sunt în evaluare acum, sunt în analize, și alte patru sunt încă în discuții”, a declarat Mirela Grosu, manager IRO Iași.
“Până la această dată încă nu avem finanțarea asigurată separat pentru Spitalul de Oncologie. Este o problemă doar de  săptămâni ca să se asigure acest lucru. Noi am făcut fundamentarea și solicitări, ca să fie cuprins în buget și Spitalul de Oncologie, și normativ se află, pentru că s-a reparat  această greșeală, rămânând ca într-un  interval cât se poate de scurt să fie asigurat bugetul separat pentru Institutul Regional de  Oncologie”, a declarat Robert Danca, director CJAS Iași.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii