Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV O biserică din Năvodari a fost cuprinsă de flăcări

ro

03 Dec, 2013 16:45 1897 Marime text
Biserica Sfânta Paraschieva, ce poartă hramul ocrotitoarei oraşului Năvodari, ameninţată de flăcări! Un apel la 112 a mobilizat forţele pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, ale poliţiştilor locali, dar şi a unui echipaj de la Ambulanţă. Flăcările au izbucnit la o anexă locuită din spatele bisericii, acolo unde oameni de bine, au lăsat să se adăpostească din calea frigului, un grup de persoane nevoiaşe. Din fericire însă, cumplitul incident nu a fost soldat cu victime.
 
Incendiul a fost anunţat în jurul orei 21.00, după ce una din femeile care se îngrijeşte de biserică s-a trezit că dintr-o încăpere situată în spatele bisericii ies flăcări. Acolo obişnuiau să se adăpostească persoane nevoiaşe.
 
“Erau doi băieți. Aici e toaleta și avem centralele și nu știu ce au făcut”, a spus femeia.
 
În câteva minute, două echipaje de pompieri ale ISU Dobrogea au ajuns la faţa locului pentru a lupta cu flăcările. Militarii spun că încăperile cuprinse de foc erau goale şi nu au fost înregistrate victime. Pompierii au reuşit să salveze mare parte din construcţie şi să elimine pericolul unei nenorociri.
 
“A fost afectată astereala pe o suprafață de zece metri pătrați, la niște anexe ale bisericii între o cantina și o central termică. Sursa este în curs de stabilire”, a declarat Căpitan Fănaru Cătălin, Staţia Midia Năvodari.
 
Acum, în prag de sărbători, parohul bisericii împreună cu autorităţile locale vor trebui să treacă peste necazul de noaptea trecută şi să repare stricăciunile provocate de incendiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii