Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Nu au autorizație, dar vor funcționa

ro

09 Sep, 2014 15:42 1741 Marime text
Zeci de şcoli constănţene nu sunt autorizate să funcţioneze, înainte cu o săptămână de începerea noului an școlar! Dar asta nu-i va împiedica pe elevi să treacă pragul unităţilor la 15 septembrie. Mai este doar o săptămână până când clopoțelul va suna din nou. Teoretic, toate școlile și grădinițele, ar fi trebuit să fie puse la punct până pe 15 septembrie. La ora actuală, există câteva zeci de unități care nu au primit „undă verde” de funcționare, pe motiv nu au schimb în două ture, sălile de clasă sunt subdimensionate, lipsește apa curentă, clădirile sunt dărăpănate, iar condițiile deplorabile.
 
“Se iau în considerare numărul de locuri în școală, câte clase sunt, câți copii sunt, asigurarea de grupuri sanitare, asigurarea unei surse de apă și asigurarea de materiale de curățenie, dezinfecție, încălzirea unității. De obicei, multe dintre aceste cerințe, sunt realizate după începerea anului școlar”, ne-a declarat Mihaela Dinisov, director adjunct DSP Constanța.
 
Printre acestea se numără Grădinița din Nistorești, Grădinița nr. 9 din Medgidia, precum și Şcoala primară nr. 2 și Liceul Tehnologic „ Radu Prișcu” din Dobromir Deal. Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că, la nivelul țării, există multe unități care nu au primit aviz de funcționare.
 
„Vor mai fi școli care nu vor primi avize de funcționare, dar trebuie să se înțeleagă mecanismul de acordare a acetui aviz. De exemplu, școala poate să arate foarte bine, dar dacă nu este conectată la sistemul de furnizare curentă a apei și la canalizare, nu primește avizul. Avizele de funcționare depind foarte mult de nivelul de dezvoltare al comunității”, a afirmat Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale.
 
În județul Constanța, până la data de 20 august, 69% dintre unităţi erau în curs de igienizare, în timp ce 27% dintre unităţi finalizaseră acest demers şi doar 4% erau neigienizate. Următor control al unităților școlare va fi efectuat pe 16 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii