Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Năvodariul, pregătit de iarnă

ro

03 Sep, 2014 14:08 1667 Marime text

Pregătirea pentru sezonul rece a început și la Năvodari. Societatea Termica Năvodari va demara de la 1 octombrie, probele de presiune în tot orașul. Până atunci toți locuitorii sunt sfătuiți să își verifice atent sistemele de încălzire, pentru a fi prevenite eventualele disfuncționalități.
Sezonul rece este tot mai aproape, drept urmare, Societatea Termica Năvodari a început pregătirea sistemelor de termoficare. Ca în fiecare an, se vor efectua probe de presiune, iar locuitorii își vor analiza, individual, funcționalitatea sistemelor proprii.

“Toată lumea, toți locatarii trebuie să facă verificări pe propriile linii de căldură, astfel încât, în momentul în care cei de la Termica Năvodari vor face probe, să nu apară situații în care se vor sparge calorifere sau conducte. Locuitorii blocurilor trebuie să aibă în grijă să își verifice și să își curețe caloriferele”, ne-a declarat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.

Unii dintre locuitori au demarat deja acținile de verificare, pentru a preveni posibilele disfuncționalități.

“Îmi spăl caloriferele și le asamblez la loc. Când vor băga agent termic, vom vedea dacă am făcut bine sau nu”, ne-a spus proprietara unui apartament în Năvodari.
“Deocamdată nu avem probleme, pentru că tocmai am modernizat sistemul termic din apartament”, ne-a spus un proprietar.

Probele de presiune vor fi demarate pe 1 octombrie de către Termica Năvodari și se vor desfășura timp de maxim 15 zile, timp în care va fi introdusă apă rece în sisteme,  cu presiune  de 2,5 – 3 bari.
„La 1 octombrie, facem verificările noastre pe bările principale, dar și în interiorul caloriferelor. Sperăm ca toate lucrurile să fie în regulă și să avem o iarnă ușoară”, a precizat viceprimarul Florin Chelaru.
Proprietarii care nu își verifică sistemele și vor suferi pagube de pe urma unor eventuale avarii, vor suporta singuri costurile pentru reparații.

Sursă foto: ziuadeconstanta.ro – termica navodari
sau tvalphamedia.ro – Termica-Navodari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii