Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:27 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Năvodari, un oraș mai verde!

ro

07 Apr, 2014 16:55 1267 Marime text
Primăvara a început în orașul de la malul mării cu înfrumusețarea lui. Zeci de flori și copaci au fost plantați atât în parcul central de la Casa de Cultură, cât și pe cele mai importante străzi ale orașului.
Angajații Primăriei au început acțiunea dis de dimineață și vor continua și joi. Plante din diferite soiuri, dar și copaci vor înfrumuseța parcul de la Casa de Cultură, pe strada Constanței, la Kilometrul 0, în fața Bisericilor „Buna Vestire”, „Sfânta Parascheva”, Catolică și Lipovenească.
“Așa cum în fiecare gospodărie vine primăvara, și în gospodăria orașului Năvodari a venit primăvara. După cum vedeți, am replantat trandafiri și ienuperi pentru completări la cei care au fost deteriorați sau uscați. Urmează să mai plantăm încă 60 de ienuperi astăzi, sâmbăta am plantat 30 pe zona Hanul Piraților și Depozitul 10. În continuare, joi vom primi 5000 de petunii, 600 de mușcate curgătoare, pentru că verdele este frumos dar trebuie pictat și cu o pată de culoare pe care ne-o vor da florile. ” a spus Julieta Beli, șef Formație Muncitori Spații Verzi.

De asemenea, au mai fost plantate și plante ornamentale, ca de exemplu iuca, care este o plantă care rezistă și iarna, oferind astfel puțină primăvară și în anotimpul rece. La inițiativa primăriei Năvodari, lucrătorii de la Serviciul de Gospodăriei Comunală, au ascultat fiecare instrucțiune pentru ca totul să fie „ca la carte”.
Locuitorii orașului de la malul mării spun că aceste acțiuni sunt binevenite, mai ales că natura aduce întotdeauna oxigen, iar acest lucru este benefic pentru sănătate.
Anul acesta, cei care vor trece prin aceste zone, unde au fost plantate aceste minunății ale naturii, vor putea admira și câteva arcade pline cu trandafiri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii