Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Navigator român, victimă a condițiilor de muncă

ro

04 Jun, 2014 18:52 2162 Marime text
Sindicatul Liber al Navigatorilor a primit miercuri un mesaj alarmant din partea unui timonier care se află pe un yacht, staționat în portul Jedah din Arabia Saudită. Navigatorul este disperat din cauza condițiilor precare de care are parte la bordul navei și speră să fie salvat urgent.

„Mă numesc Cojocea Mihai. Sunt timonier pe yachtul ALEXANDER, staţionat în portul Jedah, din Arabia Saudită. Lucrăm la bord fără ventilaţie, fără aer condiţionat, în cabină temperatura este de peste 40 de grade. Am probleme medicale, am solicitat îngrijiri, nu mi s-au acordat. Duminică, am solicitat să fiu debarcat cât mai curând posibil, dar nimeni nu face nimic în acest sens. Muncesc de ieri dimineaţă, de la ora 8.00, până în această dimineaţă, la ora 8.00. Am fost ameninţat de către ofiţerul ZIAGKOS THEOFANIS că voi fi aruncat pe cheu fără bilet de avion fără shore pass, fără acte. Vă rog, ajutaţi-mă urgent, pentru a mă putea întoarce acasă. Vă mulțumesc!”

Mesajul disperat a alertat Sindicatul Liber al Navigatorilor, care a înștiințat de urgență autoritățile. Au fost demarate rapid toate acțiunile, în vederea salvării navigatorului român.

„În primul rând, avem informații puține. Nu se știe cum a plecat, pe cont propriu, printr-o agenție sau printr-o firmă de crewing. Nu are un telefon prin care să putem lua mai multe date. Nu avem și nu am văzut un contract de muncă, pentru ca să știm și noi ce se prevede în contractul lui de muncă. Am luat legătura cu Ministerul Afacerilor Externe, deja s-a luat legătura cu consulatul ca să încerce să se vorbească cu autoritățile din portul Jedah, pentru a merge la fața locului, să vadă despre ce este vorba, ca să rezolvăm situația lui. Noi ne dorim ca fiecare marinar roman să plece și să muncească în condiții sigure”, ne-a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Orice marinar care necesită consultanță înainte de a se îmbarca la bordul unei nave, se poate adresa Sindicatului Liber al Navigatorilor la numerele de telefon 0241 618 587, 0241 601 282  sau pe site-ul www.sln.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii