Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Muzeul de Istorie a găzduit un simpozion dedicat împlinirii a 135 de ani de la revenirea Dobrogei la România

ro

15 Nov, 2013 22:49 2535 Marime text
Aniversarea a 135 de ani de la revenirea Dobrogei la România, a fost subiectul simpozionului științific organizat, astăzi, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.
Cuvintele rostite de Regele Carol I, în memorabila Proclamație ținută în urmă cu 135 de ani, la intrarea primei divizii a armatei române pe teritoriul Dobrogei, au  constituit momente importante pentru istoria Dobrogei. Acestea, precum și alte mărturii ale perioadei care a consființit revenirea Dobrogei la trupul patriei mamă, România, au fost evocate în cadrul simpozionului.
„Ziua este importantă pentru că din momentul revenirii Dobrogei la țară a început dezvoltarea Dobrogei, integrarea la țară, astfel încât această regiune s-a dezvoltat. Acum a început construcția edificiilor care leagă Dobrogea de România, vorbim despre pod, despre Port, despre calea ferată.” a declarat organizatorul simpozionului, doctor Lavinia Gheorghe.

Cu acest prilej, a fost lansat și numărul omagial al Revistei Interartes, dedicat personalităților dobrogene.
„Sunt fericită că trăiesc clipele acestea pentru că Dobrogea s-a reclădit după 1878 pe toate planurile și cu mari eforturi în plan cultural.” a precizat coordonatorul proiectului, profesor Olga Duțu.
La simpozion au participat elevi din școlile și liceele dobrogene, care au pregătind și un interesant program artistic cu specific dobrogean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii