Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Miercuri se împlinesc 135 de ani de când Dobrogea s-a alipit României

ro

13 Nov, 2013 20:36 2702 Marime text
În urmă cu 135 de ani, regiunea Dobrogea revenea la patria-mamă după încheierea Războiului de Independență și semnarea Tratatului de la Berlin. Cu toate că România a pierdut cele trei județe din sudul Basarabiei: Cahul, Izmail, Bolgrad, momentul are o mare însemnătate pentru istoria țării noastre. După 450 de ani de stăpânire otomană, câștigăm un teritoriu care era al nostru înaintea instaurării acestei dominații în secolul XV. Pentru că Ziua Dobrogei nu poate trece neobservată, profesorii de istorie de la Liceul constănțean Decebal s-au gândit să organizeze o serie de evenimente dedicate acestui moment.

“Activitatea de astăzi și anume 135 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă, este un eveniment important pentru întreg spațiul carpato-danubiano-pontic, deoarece Dobrogea cuprinde nu numai diversitate etnică și religioasă, ci și un aspect important în ceea ce privește partea administrativă și militară. Contribuția lui Carol I de la Congresul de la Berlin, în 1878 și evident toate eforturile românilor au adus Dobrogea la ceea ce era odată.” a declarat profesorul de istorie Raul Ivan.
Manifestări dedicate împlinirii a 135 de ani de la lipirea Dobrogea la patria mamă se vor desfășura și miercuri, în mai multe localități dobrogene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii