Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Mezeluri expirate la Constanța

ro

24 Feb, 2014 18:03 2384 Marime text
În urma unor controale desfășurate la nivel național de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, au fost găsite mii de kilograme de mezeluri care erau aduse din Germania și reambalate la Brașov. Zeci de controale au fost efectuate și la Constanța.
“Ca urmare a controalelor efectuate au fost verificate 10 unități și au fost aplicate 6 amenzi contravenționale în valoare de 25.000 de lei. Au fost verificate 167 de kg de produse din carne și preparate din carne și au fost constatate abateri la 101 kg. Au fost oprite temporar de la comercializare 25 de kg în valoare de 625 de lei, iar oprite definitiv 76 de kg în valoare de 1551 de lei”, a declarat Nicolae Timoașcă, comisar șef Protecția Consumatorului.
Abaterile se refereau la modificări ale gustului și culorii produselor, din cauza ambalajului deteriorat. De asemenea la mai multe produse au fost găsite nereguli la etichetare. Pentru a scăpa de rigorile legii, producătorii au apelat și la diverse trucuri: produsele nu aveau inscripționat numele producătorului și nici al ambalatorului. Toată marfa a fost consfiscată și distrusă. Comisarii de la Protecția Consumatorului din Constanța efectuează în continuare controale și la alte centre unde se comercializează mezeluri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii