Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:23 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Lovit în fața școlii

ro

14 Oct, 2014 17:21 1331 Marime text
Dramă fără sfîrșit pentru un băiețel de 10 ani, din Năvodari. A fost abandonat de părinți, imediat după naștere și și-a petrecut o mare parte din viață într-un centru de plasament, care și-a pus amprenta asupra educației sale. În ultimii ani, însă, părea că norocul i-a surâs micuțului Cătălin. Și-a găsit alinarea în familia unui asistent maternal și un rost în viață ca elev la Școala Nr. 2, din Năvodari. Astăzi, soarta l-a zdruncinat din nou, pe băiat. După ce a ieșit de la școală, a fost lovit de o mașină.

Un singur pas greșit l-a adus pe Cătălin pe patul de spital. Pleca de la școală și s-a aventurat să traverseze strada, în fugă și fără să se asigure.

„Era foarte speriat copilul. Nu cred că are vătămări. Era foarte speriat, a fugit în fața mașinii. Noroc că mașina nu a avut viteză. A ieșit din gangul școlii”, ne-a spus o vânzătoare dintr-un magazin aflat în apropiere.

„Să treacă pe la trecere, că noi, cei în vârstă trecem pe la trecere. Iar ei trec aiurea”, ne-a spus o pensionară, martor la evenimentul rutier.

Accidentul s-a petrecut în apropierea Școlii Nr. 2 „Grigore Moisil”, unde băiatul este în clasa a IV-a. La câțiva zeci de metri de locul impactului se află și o trecere de pietoni. Norocul său a fost că șoferul care l-a lovit nu avea viteză.

„Mai mult de 10 km/h nu aveam. Copilul a ieșit de la Școala 2. A venit, l-am lovit cu colțul barei. S-a speriat și s-a întros înapoi. Era în viteză, adică în fugă”, ne-a spus Daniel Gligore, șoferul mașinii implicată în evenimentul rutier.

Vestea că micuțul pe care l-a salvat dintr-un centru de plasament a fost lovit s-a abătut ca un fulger asupra asistentului maternal. „Bunica”, așa cum îi spune Cătălin, a venit într-un suflet, la locul accidentului.

„Îl mai las singur, câteodată, și îl așteptam să vină de la școală”, ne-a transmis femeia.

Medicii spun că băiatul a scăpat cu doar câteva zgîrieturi, însă va merge la spital, pentru a fi supus unor investigații amănunțite.

„Pacientul este stabil hemodinamic și respirator și are niște escoriații”, ne-a declarat dr. Rodica BAIAS, medic Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța.

Polițiștii de la Rutieră spun că băiatul ar fi trebuit să folosească marcajul pietonal și să se asigure în traversare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii