Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Învățământul ialomițean, în moarte clinică

ro

09 Sep, 2014 18:19 1248 Marime text
Un raport al Inspectoratului Școlar Județean Ialomiţa privind starea învățămîntului scoate la iveală faptul că, la nivel județean, Educația a intrat, oficial, în moarte clinică. Statisticile evidențiază, încă o dată, faptul că elevii nu vor să învețe, profesorii sînt lipsiți de motivație, iar părinții au devenit prea puțin interesați de rezultatele copiilor. Raportul a fost făcut public în cadrul Comisiei de Dialog Social a Prefecturii Ialomița. Datele statistice prezentate în documentul oficial prezintă situația la învățătură a elevilor ialomițeni în primul semestru al ultimului an şcolar. Datele sunt suficiente pentru a reflecta în mod real și obiectiv imaginea sistemului educațional ialomițean. Un sistem care scârțâie din toate balamalele și care oferă societății analfabeți. În anul precedent, oficialii Inspectoratului Școlar Județean declarau public faptul că 70% dintre elevii județului nu știu să scrie și să citească. S-au făcut analize, s-au realizat statistici, însă eforturile au fost în zadar.

Școala ialomițeană este în același punct mort, iar șansele de redresare sînt sub zero! În primul semestru al anului școlar 2013-2014, în școlile din județ au rămas 33720 elevi dintr-un total de 33923 înscriși inițial. Cei care au frecventat cursurile nu au arătat prea mult interes față de disciplinele școlare.

Așa se face că 3775 elevi din Ialomița au rămas corigenți, iar alți 934 aveau situația școlară neîncheiată. În aceeași perioadă de timp, 86 de eleve și-au întrerupt cursurile pentru a deveni mame. Cel mai cutremurător caz este cel al unei minore de 12 ani, elevă în clasa a V-a la Școala Generală din Grivița, care a adus pe lume un copil în timpul anului școlar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii