Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Interes pentru zăcămintele din Marea Neagră

ro

03 Sep, 2014 20:36 1950 Marime text
Șeful statului s-a aflat astăzi pe platforma marină a unei companii americane specializate în explotarea resurselor naturale pentru a discuta despre oportunitățile energetice din zona românească a Mării Negre. Președintele țării este încrezător că în următorii ani, România va fi capabilă să acopere nevoile de gaze ale ţării și Republicii Moldova.
 
La 13 februarie 2013, Romgaz a semnat un acord cu două dintre cele mai mari companii de exploatare a resurselor naturale din lume, prin care compania de stat are opțiunea de a achiziționa 10% din perimetrul de mare adâncime Midia din Marea Neagră.
 
„Eu sunt optimist că România va fi capabilă, în jurul anului 2019-2020 să acopere nevoile de gaze, nu numai ale țării noastre ci și ale Republicii Moldova”, a declarat președintele României, Traian Băsescu.
 
Potrivit președintelui României, în luna octombrie a acestui an va fi realizată predicțiunea zăcământului de gaz din Marea Neagră, ceea ce va permite celor două companii să înceapă lucrările de exploatare.
 
„Dacă se vor confirma zăcămintele așa cum sperăm, Exxon și  Petrom vor trebui să facă investiții de circa 4-5 miliarde de dolari, pentru ca zăcământul să poată fi exploatat. Este o sumă exorbitantă, dar forța celor două companii mă face optimist”, a precizat Traian Băsescu.
 
Chiar dacă din data de 22 decembrie 2014, actualul președinte nu va mai susține, oficial, acest proiect de importanță majoră pentru țara noastră, Traian Băsescu a ținut să precizeze că își oferă suportul pentru continuarea lui din postura de simplu cetățean al României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii