Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv In memoriam Bogdan Ciubotariu

ro

04 Sep, 2013 15:01 2671 Marime text
Sunt bine clădiți, invidiați de toată lumea pentru aspectul fizic și i-am văzut în această vară în cele mai fierbinți locuri de pe plajă. Salvamarii ne-au demonstrat că putem miza pe ei în orice clipă, atunci când ne aflăm în pericol în apa mării. Ca în fiecare an din ultimii șapte, se reunesc cu toții pentru a participa la concursul organizat la sfârșit de sezon estival. Un concurs care poartă numele colegului lor, Bogdan Ciubotariu, care și-a pierdut viața salvând altele.

Bogdan și-a pierdut viața în urmă cu șapte ani în largul mării. Pe o furtună năpraznică, a pornit să salveze doi turiști a căror ambarcațiune risca să se zdrobească de digul de sud al stațiunii Mamaia. Imediat după ce Bogdan i-a recuperat pe cei doi în barca de salvamar, un traznet l-a lovit și i-a curmat viața pe loc.

A făcut caiac-canoe, apoi natație, pt a-și întreține cât mai bine tonusul și tot timpul și-a dorit ca noi să arătăm că noi suntem oamenii care putem interveni în orice condiții. Și-a pierdut viața la datorie, într-un moment în care natura și-a spus cuvântul Gabi Culea, coordonator salvamari
“Toți salvamarii participăm la acest concurs în fiecare an și este ceva care ne emoționează pe toți, în amintirea lui. “ a declarat Ana-Maria Vartan, salvamar.
Sunt cei mai buni pentru că se dedică pasiunii. Vigilența, stăpânirea de sine, rezistența și antrenamentele continue sunt armele lor forte. O dovedesc nu numai în concursuri, dar și pe plajă, în fiecare vară. Și pentru asta sunt admirați de turiști.
 
Salvamarii au avut de trecut mai multe probe de foc: înot liber și cu placa, caiac, alergare și salvare din apă.

“Respect față de turiști, pentru că tot timpul ne dorim să facem față situațiilor, dar și să își arate adevărata lor valoare în aceste întreceri, unde cel mai bun salvamar va câștiga.” a spus Gabi Culea, coordonator salvamari.

Pasiunea, ambiția de a fi cei mai buni, perseverența și dăruirea îi aduc pe salvamari în fiecare vară pe malul mării, în ciuda salariilor mici, adesea neplătite la timp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii