Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Ieșenii s-au mobilizat

ro

21 Aug, 2014 14:05 1865 Marime text
Ieșenii s-au mobilizat repede. Fie au auzit de la televizor, fie de la prieteni sau rude, sute de persoane s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Iași, pentru a dona sânge. În doar câteva zile, numărul donatorilor s-a triplat față de o zi obișnută.
 
Este bine cunoscut faptul că spitalele din Iași au nevoie urgentă de sânge din toate grupele. Cel puțin în luna august, numărul donatorilor a scăzut drastic. Recordul negativ pentru această lună a fost în ziua de 7 august, când numai 27 de ieșeni s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine. Deși mulți se aflau în concediu, oamenii au auzit de la televizor despre problema cu care se confruntă unitățile medicale ieșene, așa că au renunțat la câteva ore din vacanță și au așteptat la coadă, pentru a dona sânge. Într-o singură zi, peste 100 de persoane au venit să dea o mână de ajutor.
 
Conform medicilor și asistentelor, spre deosebire de acum două săptămâni, numărul donatorilor voluntari s-a triplat. Cei care vor să doneze sânge o pot face dacă sunt sănătoși și au o greutate corporală corespunzatoare. În luna septembrie, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine va relua și campaniile de donare de sânge cu laboratorul mobil.
 
Sursă foto:bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii