Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:57 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Goana după rechizite

ro

09 Sep, 2014 13:32 842 Marime text
Goana după rechizite a intrat pe ultima sută de metri. Părinţii au dat buzna la cumpărături în cautarea preţurilor mici. Însă dorinţele copiilor necesită bani aşa că mulţi au închis ochii şi au scos din buzunare până la urmă sume considerabile pentru a le face pe plac micutilor. Cu aproape o săptămână înainte de începerea noului an școlar, părinții însoțiți de copii, au luat la pas magazinele cu rechizite. Căutările au durat ore întregi, mai ales că prețurile variază. Ofertele speciale au fost primele vizate.
 
“Prețurile sunt enorm de mari...Și hăinuțele. S-au mărit prețurile față de anul trecut. Practic, aproape s-au dublat”, ne-a spus un părinte.
 
„Avem, nu avem...trebuie să le cumpărăm rechizite la copii. Suntem dispuși să cheltuim o sumă cuprinsă între 200 și 250 lei”, ne-a zis mama unei eleve de ciclul primar.
 
Caietele dictando, de matematică, coperțile, penarele cu stilou, radieră, trusă geometrică și creioane colorate, nu trebuie să lipsească din ghiozdan. Caietele simple sunt 1 lei, însă cele cu personaje ca Spider-man, Violeta și Hello Kitty ajung chiar şi la 10 lei bucata. Ghiozdanele imprimate cu imaginile eroilor din desene animate, dispar imediat de pe rafturi, deși prețurile sunt mai piperate și depășesc uneori 200 de lei. Anul școlar ia startul la 15 septembrie. După această dată însă, părinții vor cheltui alți bani pentru culegeri și caiete speciale, în funcţie de cerinţele profesorilor la clasă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii