Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Geniul geneticii și-a lansat cartea

ro

03 Sep, 2014 11:44 1308 Marime text
Eveniment marcant în istoria geneticii, la Medgidia. Florin Pricop(foto), alături de alte persoane marcante din domeniul științei și a cercetării, și-a lansat cartea intitulată ”Teoria genică a sexualității și aplicațiile ei practice”. Lansarea a reprezentat un succes fiind prezentă o audiență numeroasă. Autor și coautor al unui număr de peste 50 de lucrări științifice, Florin Pricop a demonstrat de-a lungul timpului că este un adevărat geniu în domeniul geneticii.

“Eu am identificat în premieră mondială gena barat și am prezentat-o la Salonul Mondial de la Bruxelles în 2004; gena dominantă a sexului în cromozomul W și alela recesivă în cromozomul Z prezentate în premierul absolută la Salonul Mondial de Inventică de la Bruxelles din 2005; gena Silver identificată în premieră în cromozomul W și prezentată la Salonul Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi de la Geneva; în România am prezentat în premieră gena Gold identificată în premieră absolută în cromozomul W la pasăre”, ne-a declarat Florin Pricop, expert Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor.

Ca de obicei, oamenii de o certă valoare au parte de aprecieri și un interes crescut doar în afara granițelor. În România, meritele lui Florin Pricop au fost recunoscute extrem de tardiv.

“O deschidere totală afară, cu ceva blocaje în interior, mai ales la nivelul anilor 2003-2004, și, văzând că aici nu pot să promovez tema, am ieșit în competiția științifică internațională”, ne-a mai spus Florin Pricop, expert Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor.

De-a lungul anilor, Florin Pricop a fost răsplătit mai mult de străini decât de compatrioți. Președintele Asociației Române pentru Managementul Resurselor Genetice Animale a primit premii și distincții la Bruxelles în 2004, la Geneva în 2006 și tot în același an la Budapesta. Pentru toate meritele sale, Florin Pricop, care s-a născut în 20 ianuarie 1953 în satul Remus Opreanu, a devenit cu prilejul ediției din 2014 a Zilelor Orașului Medgidia, cetățean de onoare al municipiului situat pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii