Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Gară modernă, ori ba?!

ro

24 Aug, 2014 16:03 2428 Marime text
Situația gării de la Galați este amibugă. De mai bine de 27 de ani, reprezentanții CF Infrastructură din județ se chinuie să termine lucrările de reabilitare. Până acum s-au cheltuit deja 30 de milioane de euro, iar pentru finalizarea proiectului ar mai fi nevoie de încă 20.
Gara CFR Galaţi este unul dintre ultimele proiecte ale epocii Ceauşescu. Aprobat cu un an şi jumătate înainte de Revoluţia din Decembrie, proiectul a continuat cu nenumărate sincope şi în capitalism.
Construcţia Gării CFR a împlinit anul acesta 27 de ani, iar lucrările sunt în continuare departe de a fi terminate. Până în prezent, pentru reabilitarea gării s-au cheltuit peste 30 de milioane de euro. Falimentul principalului constructor a obligat şi celelalte firme să înceteze lucrul.
După patru ani de discuții pentru o nouă licitaţie, se pare că s-au alocat ceva fonduri. Conducerea Regionalei CF Infrastructură Galaţi este optimistă. Estimativ, ar mai trebui investiţi 20 de milioane de euro, fără TVA.  Cu acești bani vor fi efectuate următoare lucrări: peroane moderne pentru cele şapte linii, scări rulante în incintă, pasarelă modernizată, alte sistematizări pe verticală.
Un muzeu al căilor ferate cu locomotive cu aburi din patrimoniu ar întregi peisagistic zona. Dar de la vorbe la fapte....este cale lungă.
 
Sursă foto: panoramio.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii