Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Elevii care au absențe vor rămâne fără alocații!

ro

20 Sep, 2013 20:48 2451 Marime text
Introduse cu mai bine de doi ani în urmă, penalizările pentru absențele nemotivate de la școală înregistrate de către elevii din familiile beneficiare de alocație, nu par să îi convingă pe aceștia să renunțe la chiul. Familiile care au elevi cu 10 absențe nemotivate într-un semestru suportă o diminuare de 20 % a alocației de susținere pe o perioadă de trei luni. Dacă absenţele nemotivate se încadrează între 11 și 19 ore, alocaţiile se vor diminua cu 50 la sută. Dacă elevul a înregistrat exact 20 de absențe, atunci plata alocației de susținere se suspendă timp de trei luni. În cazul familiilor ai căror copii depășesc 20 de absențe nemotivate, alocația va fi retrasă .
“ Elevii care primesc alocația de susținere își pot pierde acest drept dacă au peste 20 de absențe nemotivate. De asemenea, ei pot primi diminuată alocația de susținere cu 20 % dacă au 10 absențe nemotivate, iar dacă au până la 20 de absențe nemotivate vor primi alocația diminuată cu 50%.“ a precizat Cristina Ivan, purtător de cuvânt ISJ Constanța.
Suspendarea achitării alocației de susținere va fi până la următoarea situație transmisă de Inspectoratul Școlar, dar nu pe o perioadă mai lungă de șase luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii