Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Cum văd românii 2013 şi 2014

ro

31 Dec, 2013 17:52 1768 Marime text
Văzut de tineri ca un an bun, de cei mai în vârstă ca o continuare a unei perioade nefaste prin care trece România, 2013 şi-a lăsat o amprentă solidă asupra vieţii sociale şi politice din ţară. A fost un an al schimbărilor şi, nu în ultimul rând, un an în care protestele au luat amploare.  Chiar dacă 2013 a fost un an greu, presărat cu manifestări de nemulţumire, românii rămân optimişti.

“Un an de nemulţumiri şi neîmpliniri, fiindcă situaţia care este actuală în ţară este foarte grea. Noi românii suntem optimişti şi sper ca anii care vin să fie mult mai buni. Am avut un an foarte greu şi sperăm ca anul viitor să fie mult mai bun pentru toată lumea”, ne-a spus un cetățean.

Totuşi, diferenţa între generaţii nu s-a văzut în momentul în care oamenii au fost întrebaţi ce ar trebui schimbat în România. Parlamentarii şi Guvernul ar trebui schimbate, sunt de părere cetăţenii.

„Dacă ați putea schimba ce ați schimba în România? Ţara am schimba-o, am dori ceva mult mai bun, să aibă lumea bani, să aibă unde să muncească. Să se schimbe Guvernul. Aş schimba foarte multe, în primul rând mi-aş dori ca lumea să fie mai bună, să fie mai civilizată, să se respecte fiecare om. Să fie lumea mai bună, să se respecte fiecare om”, a spus o altă persoană.

Probabil cuprins de emoţie în faţa camerei de vederi, un tânăr nu a putut răspunde nici măcar unei întrebări banale: ce ar schimba în România anului 2014? Semn că tânăra generaţie mai are de învăţat pentru a porni în viaţă.

Potrivit anumitor cetăţeni, oraşul Năvodari pare să fie o adevărată oază de linişte şi trai mai bun într-o ţară în care românii se plâng de modul de viaţă. Pe plan local, administraţia se bucură de încrederea năvodărenilor. Mai mult, oamenii speră ca lucrurile bune pe care primarul Nicolae Matei le-a făcut pentru oraş, să le facă pentru toată ţara, din postura de preşedinte. Una peste alta, indiferent de felul în care anul 2014 va arăta pentru ţară, românilor nu le piere niciodată speranţa. Speranţa că ceva se va schimba.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii