Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:18 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Copiii, victimele adulților

ro

20 Aug, 2014 13:54 1081 Marime text
Situație tulburătoare în Ialomița. Minorii sunt zilnic victime ale adulților. În prima jumătate a anului reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, au răspuns la peste 190 de sesizări, în care copii erau fie abuzați sexual, fie erau bătuți cu bestialitate. 192 de drame, de la începutul anului.

Este cazul copiilor din Ialomița, care nu se pot bucura de dragostea părinților. O demonstrează reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Ialomița. Potrivit documentelor oficiale, viața acestor micuți alături de familie a fost un adevărat chin. Din numărul total de reclamații primite, specialiștii din cadrul DGASPC au acordat asistență în 28 de cazuri, prin care au fost sesizate abuzuri sexuale asupra minorilor.

De asemenea, alte 17 sesizări priveau abuzuri fizice pe care adulții le-au săvârșit asupra minorilor, în 7 cazuri copiii au fost lăsați la voia întâmplării de adulți, iar alte 2 sesizări au vizat traficul de minori. Aceleași date oficiale arată faptul că sute de părinți, aceștia fiind, efectiv, abandonați.

Ti-a placut articolul?

Comentarii