Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Constănțenii, datori vânduți la RADET

ro

25 Sep, 2014 18:30 1352 Marime text
Constănțenii au acumulat datorii colosale către Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice.
Datoriile asociațiilor de proprietari din Constanța ating aproximativ 24.500.000 de lei. Acestea sunt facturile restante pe o perioadă mai mare de trei luni. La această sumă se mai pot adăuga aproximativ 3.000.000 de lei, sume ce au întârzieri mai mici de 90 de zile și care sunt în termenul de recuperare prevăzut de legislație. 
Îngrijorător este că cei mai mulți dintre locuitorii orașului de la malul mării au acumulat datorii ce se întind pe o perioadă cuprinsă între trei și șase luni. Suma la care se ridică restanțele pentru această perioadă ating cuantumul de 9.900.000 de lei, adică echivalentul a 2,3 milioane de euro.
Există numeroși constănțeni care au restanțe chiar mai vechi de un an. Ei s-au trezit în situația hilară în care penalitățile au atins aproximativ aceeași valoare cu cea a facturilor restante.
Astfel, dacă valoarea restanțelor atinge suma de aproximativ 3,6 milioane de lei, penalitățile însumează 3,1 milioane de lei. Transformată în monedă europeană, datoriile mai vechi de un an ale constănțenilor ating aproximativ un milion și jumătate de euro.
În baza unei solicitări, conformă cu dispozițiile legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, RADET Constanța a pus la dispoziția redacției Litoral TV contractele încheiate în acest an de regie cu diferiți prestatori de servicii, însă  a omis să specifice și sumele de bani ce sunt date acestor firme, deși în cererea adresată era solicitat și acest aspect.

Sursă foto: ziuadeconstanta.ro
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii