Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Clubul Nautic Callatis, la final

ro

28 Aug, 2013 12:51 1886 Marime text
Clubul Nautic Callatis, primul proiect derulat prin fonduri europene de Administraţia Locală Mangalia, a ajuns la final. Proiectul în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro a fost implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Româno-Bulgară. Iar beneficiari sunt operatorii din sectorul de turism nautic din zona Mangalia-Balcic, dar şi turiştii care preferă sudul litoralului.

Construcţia Clubului Nautic Callatis a început în luna aprilie şi a fost finalizată pe 14 august, când a avut loc deschiderea oficială a Clubului.

„Această clădire, făcută din fonduri europene, un proiect de peste 1,4 milioane de euro, a fost realizat într-un timp atât de scurt pentru că acest proiect a fost deblocat pe ultima sută de metri și a fost finalizat în patru luni de zile [...] e o performanță și vreau să mulțumesc tuturor celor care au participat la realizarea acestui proiect.”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Contribuţia Primăriei Mangalia pentru acest proiect este de 2,18% din totalul de 13 procente de la bugetul de stat. Acesta este un prim proiect contractat din fonduri europene, dar vor mai urma şi altele, care vor contribui la dezvoltarea turistică a zonei de sud a litoralului, în scopul atragerii turiştilor.

„Zilele următoare vom semna contractul cu cei care vor amenaja Cetatea Callatis [...] e un proiect tot cu finanțare europeană de peste 3 milioane de euro și într-un an de zile va fi gata.”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.


Obiectivul principal al Clubului îl constituie dezvoltarea zonei transfrontaliere Mangalia-Balcic, dar şi a turismului nautic. Mai multe companii specializate din acest segment şi-au exprimat intenţia de a deveni membri ai clubului, mai ales că în toate statele membre Uniunii Europene există astfel de locaţii.

„Clubul Nautic și acest edificiu care va completa arhitectura nautică de pe litoralul românesc are o valoare, nu numai turistică, dar și o valoare a politicilor duse în cadrul promovării turismului nautic în România”, a declarat Comandantul de cursă lungă, Şerban Berescu, dir. DSSN din cadrul ANR.

În cadrul campaniilor de promovare şi infomare a avut loc şi o croazieră pe distanţa Mangalia-Eforie- Constanţa şi retur până la Balcic, realizate şi cu sprijinul partenerilor bulgari. Clădirea va fi administrată de Serviciul Public ADPP, care va trebui să se ocupe de atragerea firmelor nautice doritoare să închirieze un spaţiu modern din Portul Marina Mangalia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii