Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Centru de cercetare a cancerului la Constanța

ro

06 Oct, 2014 17:40 2475 Marime text
Lucrările la centrul ultramodern de cercetare a cancerului din Constanţa vor începe cel mai probabil în luna decembrie a acestui an. Acesta va fi construit cu bani europeni şi va costa aproximativ 5 milioane de euro.
Lucrările la singurul centru din Regiunea de Sud Est de cercetare şi dezvoltare pentru studiul morfologic şi genetic în patologia malignă vor debuta în luna decembrie. Banii, aproximativ 5 milioane de euro, vor veni de la Uniunea Europeană şi au fost atribuiţi în urma unui concurs câştigat de echipa condusă de profesorul Mariana Aşchie.
“Se vrea a fi un centru de referință în partea aceasta a țării și, mai ales, vom avea adresabilitatea către o largă populație, iar tinerii cercetători vor avea posibilitatea să lucreze și să își experimenteze aptitudinile în acest centru”, ne-a declarat profesor universitar dr.Mariana Aşchie (foto).
Centrul va fi construit lângă Spitalul Judeţean Constanţa şi va ocupa o suprafaţă de 780 de metri pătraţi, pe trei nivele. Cercetările vor fi de top şi vor exista şi  culturi de celule cum ar fi cele stem. Beneficiar va fi şi Spitalul Judeţean Constanţa.
“Vom avea o relație de colaborare cu acest centru de cercetare, de excelență în genetică, dar ei vor fi subordonați Ministerului Învățământului și Cercetării. De acolo vor primi bani de salarii și pentru tot ce le va fi necesar în desfășurarea activității”, ne-a spus dr.Dănuţ Căpăţînă, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
Centrul se doreşte a fi o adevărată şcoală performantă pentru studenţi, medici rezidenţi, biologi şi biochimişti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii