Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Captură impresionantă de țigări, în Portul Constanța-Sud Agigea

ro

17 Jun, 2014 13:39 2049 Marime text
Aproximativ un milion de pachete susceptible a fi contrafăcute reprezintă principala probă în ancheta penală demarată de polițiștii Gărzii de Coastă. Ei încearcă acum să afle cine se face vinovat în cazul în care se va dovedi că țigările nu sunt originale, precum și care era circuitul mărfii de contrabandă, uitate, timp de patru luni, în dana portului constănțean.
Containerele încărcate cu țigări au ajuns în portul Constanța Sud Agigea în luna martie a acestui an, iar suspiciunile autorităților au început să apară în momentul în care lucrătorii vamali au constat că nimeni nu vine să ridice marfa. Țigările au fost expediate din Grecia și au ca destinatar o firmă din Republica Bulgaria. Polițiștii Gărzii de Coastă spun că cel mai probabil, este vorba despre marfă de contrabandă, ce ar fi ajuns pe piața neagră.
“În urma controlului efectuat alături de lucrătorii vamali, au fost descoperite aproximativ 990.000 de pachete de țigarete mărcile Ashima și Marble, cu o valoare pe piață de aproximativ 2.300.000 de euro, dacă ar fi originale. ” a declarat agentul pp. Marius Niculescu, purtător de cuvânt la Garda de Coastă Constanța.
Anchetatorii așteaptă acum rezultatul expertizei pentru a putea stabili dacă țigările sunt sau nu originale, timp în care cele aproape un milion de pachete au fost indisponibilizate și lăsate în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigaţiilor. Dacă se va dovedi că este vorba despre marfă de contrabandă, reprezentanții firmei din Republica Bulgaria vor fi trași la răspundere, pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii