Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV “Black Sea One Loft Race“ și-a desemnat câștigătorii

ro

07 Sep, 2014 17:15 1320 Marime text
 
150 de crescători cu peste 500 de porumbei s-au înscris în cursa finală a concursului internaţional “Black Sea One Loft Race“, organizat de Federaţia Crescătorilor de Porumbei din România. Evenimentul s-a desfăşurat la Mangalia, bucurându-se de participanţi din 10 ţări.Pe Columbodromul aparţinând consilierului local Marian Guţă, proprietarii păsărilor, provenind din România, Danemarca, Olanda, Lituania, Turcia, Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia şi Franţa, au aşteptat, timp de şapte ore, sosirea favoriţilor lor. Porumbeii au plecat din Cuza Vodă (judeţul Botoşani) la primele ore ale dimineţii şi au trecut linia de finish după orele amiezii. Concursului internaţional “Black Sea One Loft Race“, organizat de Federaţia Crescătorilor de Porumbei din România, a adus la start peste 700 de porumbei, însă, în finală, numai 502 au luat startul de la Cuza Vodă. Printre cei prezenţi al concurs, de data aceasta doar în calitate de spectator, s-a numărat şi regizorul Ioan Cărmăzan, un cunoscut columbofil.

“Pasiunea mea deja cunoscută. Am venit aici, pentru că este un eveniment important în România. Anul acesta nu am participat, dar am venit să mă întâlnesc cu prietenii și cu alți colegi pasionați de acest fenomen”, ne-a declarat Ioan Cărmăzan. Cursa dintre Cuza Vodă (județul Botoșani) şi Mangalia, de peste 500 de kilometri, este considerată una dificilă. O parte a porumbeilor plecaţi din judeţul Botoşani nu au mai ajuns la linia de final. Câştigătorii cursei nu sunt, întotdeauna, şi primii veniţi. A fost şi exemplul câştigătorului acestei competiţii, un porumbel aparţinând lui Cosmin Olteanu, din Urlaţi, judeţul Prahova.

„Este primul concurs pe care l-am câștigat. Până acum porumbeii mei au ieșit pe locul doi, chiar și la un concurs în Ungaria. Exemplarul meu ajungea primul, stătea pe trapă, dar intra al doilea. Azi a ajuns alt porumbel primul, dar a stat pe trapă, iar al meu a intrat primul. Acestea sunt surprizele concursului”, ne-a spus Cosmin Olteanu, proprietar al unuia dintre porumbeii câştigători.Prin regulament, porumbeii câştigători au fost scoşi la licitaţie. Premiile competiţiei, constând în bani şi cupe, au fost oferite la finalul cursei ce a ţinut cu sufletul la gură crescători români şi străini, deopotrivă.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii