Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Bilanţ negru la mal de mare...

ro

19 Aug, 2014 15:21 2084 Marime text
Sezonul groazei pe litoralul românesc! De la începutul verii și până în prezent, zeci de turiști au murit înecați în apele Mării Negre. Steagurile roșii arborate de salvamari nu fac altceva decât să dea startul unei lupte pe viață și pe moarte pentru salvatorii celor care se lasă purtați de valurile adrenalinei.
 
Imaginile cu întinderea de albastru strălucitor i-au atras ca un magnet și pe turiștii care au sfârșit în brațele înșelătoare ale mării. Nu au ținut cont de atenționările salvamarilor și s-au aventurat în larg fără să realizeze că nu vor mai ajunge la mal. Odată prinși în vâltoarea valurilor, a început lupta pe viață și pe moarte. Scenele pline de dramatism au fost filmate pe pe o plajă din stațiunea Neptun, acolo unde medicii SMURD și salvamarii au încercat să salveze doi turiști, soț și soție, din Cluj. Marea l-a luat drept tribut pe bărbatul de 46 de ani.
 
“Curenții sunt foarte puternici, valurile scot nisipul la suprafață și ne împiedică să observăm în apă”, ne-a declarat Răzvan Rizea, salvamar.
 
„Soția persoanei care a dispărut era undeva lângă SMURD. Plângea și era foarte agitată. Lumea era strânsă și stă de câteva ore aici așteptând ca să fie scos bărbatul la suprafață”, a spus o femeie aflată la fața locului tragediei.
 
„Valurile sunt mari, sunt curenți puternici, dacă nu ești atent, te trage acolo. Nu are rost să te aventurezi”, ne-a zis un bărbat, martor la evenimentul tragic. Deși în jur e agitație, pentru soție timpul pare că a stat în loc. Marea i-a răpit bărbatul de sub privirile neputincioase.
 
„Nu vedeți și dumneavoastră că valurile sunt mari? Ăsta nu este timp de intrat în apă”, a conchis un domn mai în vârstă.  
 
Așa și-a găsit sfîrșitul și un alt turist, de 49 de ani, din Vaslui, pe o plajă din Eforie Sud. De data aceasta salvamarii au reușit să-l recupereze din ape, însă doar pentru a le prelungi agonia rudelor disperate. În zadar au încercat medicii, mai bine de o oră, să îl readucă la viață. Pe fiecare plajă de pe litoral, același scenariu sumbru. Bilanțul negru al victimelor Mării Negre este scris cu fiecare val învolburat. În ultimele 48 de ore, trei turiști au murit înecați, unul se află în stare gravă pe patul de spital, iar alte șase persoane au fost salvate în ultimul moment. Cel mai recent caz s-a petrecut în această dimineață, în zona Pescărie din Mamaia. Un turist de 66 de ani cu probleme cardiace a fost scos din apă mai mult mort decât viu, însă medicii au reușit să-l aducă pe linia de plutire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii