Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Avalanșă de îmbolnăviri cu Hepatita A la Constanța

ro

16 Oct, 2013 23:49 2254 Marime text
Patruzeci de elevi din județul Constanța au fost diagnosticați cu Hepatita A. Boala contagioasă este cauzată de infecția ficatului cu virusul hepatic A și este des întâlnită în colectivități. Pacienții sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase și se află sub tratament medicamentos.
 
„ Hepatita A este o boală care se transmite pe cale digestivă. În această toamnă s-au înregistrat 41 de cazuri la Medgidia, dintre care 33 fac parte din colectivități de copii școlari și preșcolari. „ a afirmat Mihaela Dinisov, directorul adjunct al DSP Constanța
 
Hepatita A este numită și Boala mâinilor murdare, deoarece virusul poate ajunge la nivelul gurii, prin intermediul mâinilor. Apa de băut din fântâni neigienice, consumul de alimente nespălate, folosirea obiectelor contaminate și comportamentul neigienic constituie căi de transmitere a virusului hepatic A.
 
„ Ca și măsuri de prevenire este importantă spălarea mâinilor după orice activitate, după contactul cu suprafețe insalubre sau înainte de masă.„ a adăugat Mihaela Dinisov, directorul adjunct al DSP Constanța.
 
Perioada de incubație a virusului hepatic variază între 2 și 6 săptămâni.
 
„ Hepatita A are o evoluție ciclică și la un interval de 5-6 ani se poate înregistra un astfel de vârf epidemic. „ a mai spus Mihaela Dinisov, directorul adjunct al DSP Constanța
 
Cei care prezintă simptome specifice Hepatitei A trebuie să se adreseze medicului, care va pune diagnosticul în urma unor teste de laborator. Hepatita A poate fi tratată. Formele grave sunt rare iar cronicizarea este absentă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii