Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Au sosit primele doze de vaccin

ro

18 Nov, 2014 18:43 1683 Marime text
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Constanța. Direcția de Sănătate Publică a primit prima tranșă de 7.900 de doze, urmând ca restul să fie primite pe parcurs, în funcție de necesități. Primii care vor beneficia de vaccin sunt persoanele cu risc mare de îmbolnăvire.
 
Primele doze de vaccin antigripal au început deja să fie distribuite în județul Constanța.
 
„Am primit o primă tranşă de vaccin antigripal pentru acest sezon, adică 7900 de doze de vaccin, care vor fi repartizate la pacienții care au un risc ridicat de îmbolnăvire și au nevoie să dezvolte imunitate până în momentul în care va începe să circule virusul gripal”, ne-a declarat doctor Mihaela Dinisov, director adjunct DSP Constanța.
 
Medicii de familie vor trebui să mai aștepte. Primele persoane care vor beneficia de acest vaccin vor fi cele cu afecțiuni cronice. Mai mult decât atât, pe această listă prioritară sunt incluse și persoane cu nevoi deosebite.
„Este vorba despre bolnavii cu infecție HIV/SIDA, despre persoanele dializate, despre bolnavii de TBC, cei care sunt instituționalizați, despre toți pacienții internați în spitale de cronici, precum și persoanele instituționalizate în instituțiile de protecție socială. Memoria imunitară se deszvoltă în două săptămâni și ea este necesară protecției împotriva virusurilor gripale stabilite în componența vaccinului”, a menționat doctor Mihaela Dinisov, director adjunct DSP Constanța.
 
La nivel național, Ministerul Sănătății a achiziționat 500 000 de doze de vaccin antigripal de proveniență externă. La Constanța, conform specialiștilor sunt necesare aproximativ 40 000 de vaccinuri pentru imunizarea persoanelor expuse riscurilor. Până în acest moment nu a fost înregistrat niciun caz de gripă de sezon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii