Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv An greu pentru albine ...

ro

18 Aug, 2014 11:16 1831 Marime text
Vremea rea a dat peste cap şi planurile apicultorilor din Bărăgan. Producţia de miere s-a înjumătăţit văzând cu ochii. Crescătorii de albine cu zeci de ani de experienţă în domeniu spun că an mai greu ca 2014 nu au avut de când se ştiu.

Ploile zilnice au creat haos şi în ordinea exemplară a albinelor. Chiar dacă în judeţul Călăraşi nu au fost inundatii, din cauza ploilor care n-au mai contenit, albinele au fost primele afectate. Ploaia a făcut ca florile să se scuture foarte repede, astfel că recolta de miere s-a redus la jumătate faţă de anii trecuţi.
 
Apicultorii din zonă spun că, în mod normal, la o populaţie de o sută de familii de albine, produceau aproximativ trei tone de miere. În acest an, producţia s-a înjumătăţit, iar asta în cel mai fericit caz, pentru că sunt apicultori care se plâng cu producţii şi mai mici.
 
Un alt motiv de îngrijorare îl reprezintă cultivarea pe o scară din ce în ce mai largă a cerealelor modificate genetic, culturi de unde albinele nu pot recolta miere aproape deloc. Totuşi, datorită faptului că încă mai au din producţia de anul trecut, apicultorii nu vor scumpi preţul kilogramului de miere, care acum este de 20 de lei.
 
Sursă foto: recolta.eu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii