Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV A început toaletarea pomilor în Constanța

ro

27 Feb, 2014 19:43 2784 Marime text
Oraşul Constanţa poate fi confundat în această perioadă cu un şantier în toată regula. În zona Peninsulară se construieşte de zor, iar pe mai multe străzi din municipiu sau în mijlocul unor intersecţii semaforizate au loc reparaţii. Tot ceea ce lipsea din acest haos era tăierea pomilor, la cerere sau din propria iniţiativă a Primăriei. Zgomotul asurzitor al drujbelor a răsunat în mai multe locuri din oraşul Constanţa. Motivul a fost toaletarea, dar şi tăierea pomilor care sunt uscaţi sau prezintă riscuri de prăbuşire. Ce părere au constănţenii despre această acţiune?
 
“Părere bună pentru că înfrumusețează aspectul și ajută, mai ales dacă încurcă firelele electrice” a spus un constănțean.
 
Reprezentanţii Serviciului Spaţii Verzi din cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală (SSVDGC) din cadrul Primăriei Constanţa spun de ce pe lângă toaletarea pomilor, are loc şi tăierea acestora.
 
“Din cauza vârstei, din cauza pericolului pe care îl reprezintă fie pentru imobile sau autoturisme. Tăierile se fac la cererea asociațiilor de locatari. Ne dorim să prevenim eventualele pagube materiale.” a afirmat Marius Ciornat, inspector SSVDGC Constanţa.
 
Sunt voci care spun că de fiecare dată când Primăria Constanţa porneşte o acţiune de toaletare şi tăiere a pomilor, uită să şi planteze ceea ce a distrus. Şi asta nu se întâmplă de acum, ci de ani buni. Efectele, spun aceştia, se pot vedea în temperaturile caniculare din fiecare vară şi în lipsa oxigenului.
 
“E normal să fie înlocuiți, cine pune alții în loc? Constanța a rămas fără verdeață.” a declarat o constănțeancă.
“Trebuie să ne gândim foarte bine când îi tăiem, pentru că oxigenul este dat de copaci.” a spus o altă constănțeancă.
 
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, în locul tuturor pomilor tăiaţi vor fi plantaţi alţi arbori. Rămâne de văzut dacă plantarea de pomi va avea loc doar scriptic sau îi vom putea vedea şi-n realitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gicuta 28 Feb, 2014 18:00 sa planteze primaria copaci,n-ai sa vezi?..pe ferdinand au fost casapiti,fara mila,copaci care erau ok (vezi buturugile ramase)ce asigurau,in zilele toride,racoarea trecatorilor !