Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La SPIT Constanța nu se primesc monede

ro

24 Jul, 2013 21:05 2134 Marime text
Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa nu mai are timp să numere banii! Şi nu o spunem noi, ci chiar angajaţii instituţiei, care nu au acceptat banii unui contribuabil, pentru că a venit cu… monede. Acesta spune că a recurs la acest gest în semn de protest față de o penalitate care i-a fost aplicată fără justificare!
 
Până la urmă, bărbatului i s-a comunicat că, potrivit unei norme interne, funcționarii nu au voie să încaseze monezi. Afirmaţie complet diferită de cea oferită echipei Litoral TV.
 
În ciuda fluidizării de care vorbeşte şefa secţiei, contribuabilii sunt nevoiţi să aştepte chiar şi mai bine de o oră la ghişee.
Întreg scandalul a pornit de la faptul că respectivul contribuabil, Valentin Florin Mihai a dorit să scoată un certificat fiscal pentru a vinde un imobil pe care l-a construit în 2008. De atunci, afirmă acesta, a plătit anual toate impozitele până la finalul lunii martie pentru a beneficia şi de bonusul de 10 la sută.
 
“Astăzi am venit să-mi scot certificatul fiscal ca să înstrăinez ultimul bun pe care îl deţin şi mi s-a spus că am nişte debite retroactive plus penalităţi de 5 ani pentru suprafeţele comune reprezentând casa scării. Menţionez că în declaraţia pe care am dat-o în 2008 nu era o rubrică separată pentru suprafeţele comune, eu am scris exact suprafaţa utilă a apartamentului, iar funcţionara de la ghişeu nu a fost capabilă să verifice contractul pe care l-am depus eu în original cu declaraţia pe care am dat-o. Astfel încât acum, în 2013, mi s-au anulat toate bonusurile de care am beneficiat din 2008.” a declarat pentru Gazeta de Năvodari Valentin Florin Mihai, contribuabil.
 
Ca atare, a hotărât să-și achite aşa zisele restanţe cu monede.
 
“Am fost în audienţă la şefa Agenţiei fiscale nr 1 care mi-a spus că am dreptate dar aşa se face motiv pentru care am considerat că trebuie să le răspund la fel şi am venit cu acest debit restant plus penalităţi în valoare de 230 de lei, iar o parte din aceşti bani erau din puşculiţă, monede de 50 şi 10 bani. Aceştia au respins şi nu au vrut să încaseze aceşti bani deşi am stat o oră la ghişeu. A fost un scandal imens şi în cele din urmă a trebuit să merg la bancă să schimb şi să achit. Mi se pare inadmisbil în Romania să nu poți plăti dări către stat cu moneda romănească.” a mai spus Valentin Florin Mihai.
 
Valentin Mihai nu se opreşte aici şi cere lămuriri conducerii instituţiei cu privire la restanţele pe care a fost nevoi să le plătească, deşi şi-a achitat în mod corect dările.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii