Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Cristoiu Cine a orchestrat Dosarul Băsescu?

ro

21 Jun, 2014 15:52 2328 Marime text
Înregistrările în cazul Mircea Băsescu, semn al racordării interlopilor la tehnologia CIA, ne dezvăluie extraordinara încredere a Clanului Mondialu' în posibilitatea ca ditamai şeful statului să intervină în Justiţie pentru a salva un criminal. Orice om normal şi-ar fi spus că aşa e imposibil pînă şi în Caraibe, unde sînt posibile toate fantasmagoriile din proza lui Marquez, scrie jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul său. "Oricît de corupt ar fi un şef de stat, nu e atît de tîmpit încît să se amestece într-o reglare de conturi între membrii unui Clan. La fel, orice om normal îşi spune că, oricît de puternic ar fi un politician într-o democraţie, e greu de crezut că poate ordona mai multor judecători – cazul Mondialu a fost judecat de  mai multe instanşe – să scape de puşcărie pe autorul unei tentative de omor.
Şi dacă ar fi venit Mircea Băsescu se le propună negustoria cu salvarea lui Bercea Mondialu', membrii Clanului ar fi trebuit să-l dea afară zicîndu-i:
- Du-te, domnule, eşti un escroc, cum să te credem că fratele, ditamai şeful Statului, o să-şi facă pe plac!
Cu toate acestea, dacă ar fi să credem înregistrările, membrii Clanului se grăbesc să dea 600.000 de euro, convinşi că autorul tentativei de omor ar putea fi salvat de la puşcărie.
De ce au făcut prostia asta?
Pentru că s-au uitat seară de seară la Antena 3. Aici, Mihai Gâdea şi alţi diverşi ziceau seară de seară că justiţia din România e la cheremul lui Traian Băsescu. Arestează sau eliberează pe cine vor muşchii preşedintelui. Din cînd în cînd, venea şi premierul României, Victor Ponta, care dădea din cap că aşa e.
Finalul?
De tot rîsul pentru aceşti interlopi care au făcut averi şi prin şepuiri răsunătoare:
Cei doi membri ai Clanului acuzaţi de tentativă de omor sînt după gratii.
Ginerele e şi el la puşcărie, acuzat de şantaj.
Cei 600.000 de euro s-au dus pe Apa Sîmbetei.
Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sînt în arest preventiv.
Dan Voiculescu, cel care i-a îndrumat în tot scandalul, oricît de multe parale ar cîştiga din afacerile cu Guvernul Ponta, nu-i dispus să le dea 600.000 de euro.
Mihai Gâdea n-are de unde să le dea. El însuşi e dator vîndut lui Dan Voiculescu.
Singurul cîştigat e avocatul Pavel Abraham. Stă de dimineaţă pînă seara în studiourile tv şi se dă mare sculă a Dreptului, făcut, ca miliţian, la fără frecvenţă. Sînt sigur că va folosi ţepuirea clienţilor săi pentru a candida din nou la Preşedinţie. Nu de alta, dar Victor Ponta are nevoie de mulţi iepuri pentru a fi sigur că va cîştiga. Deşi, dacă ne gîndim că, urmare a cîrdăşiei sale cu Dan Voiculescu, Pavel Abraham nu şi-a apărat clienţii, ci i-a folosit în interesele sale de fost ofiţer de Securitate, coleg de muncă cu Dan Voiculescu, nu putem vorbi de un avocat. Putem vorbi de un miliţian al lui Dan Voiculescu", mai scrie Ion Cristoiu.
 
Sursa: cristoiublog.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii