Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:18 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Național de Dans Romania Open și-a deschis porțile, seara trecută, la Năvodari!

ro

28 Jul, 2013 14:39 2138 Marime text
Aflat la cea de-a IV-a ediție, festivalul național de dans Romania Open, care se desfășoară în Tabăra din Năvodari, promovează mișcarea ca mod de viață sănătos și totodată, redescoperirea valorilor culturale. Prima seară a fost dedicată, în principal, folclorului.
„Reprezint ansamblul Perinița din Otopeni, Ilfov. Suntem pentru a treia oară la festivalul din Năvodari și am câștigat primele două ediții. Practic dansuri populare de nouă ani, m-au atras pentru că mi s-au părut interesante.” a spus dansatoarea Nicolae Georgiana.
„Fac parte din ansambulul de dansuri tătărești Caradeniz din Constanța. Am participat la festivaluri din țară cât și din străinătate, din Turcia, Bulgaria, Macedonia.” a declarat Turchian Curtmemet.
Emoții au avut și cei mai mici dintre dansatorii care au urcat pe scena festivalului, dar au primit și cele mai multe aplauze de încurajare din partea celor din public.
Festivalul Național Dans Romania Open este patronat de Federația Română „Sportul Pentru Toți” din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului și organizat de Asociația Județeană „Sportul Pentru Toți Buzău” în parteneriat cu Primăria Năvodari. Festivalul se desfășoară, la Năvodari, în perioada 27-31 iulie, când va avea loc Gala Laureaților și desemnarea câștigătorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii