Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul de Muzică de la Mamaia, mărul discordiei între autoritățile locale

ro

07 Aug, 2013 20:32 1836 Marime text
Preşedintele Consiliului Județean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, vrea ca Festivalul de la Mamaia să aibă loc şi anul acesta în formula care l-a consacrat. Radu Mazăre, de cealaltă parte, declara în urmă cu o săptămână că vrea desfiinţarea spectacolul pentru că este învechit şi organizarea unuia nou, la care intrarea să fie gratuită.
 
„Festivalul care este acum este învechit, îmbătrânit, se bagă o grămadă de bani acolo.” a declarat Radu Mazăre, primar Constanța.
 
Deși sunt prieteni la cataramă, edilul Constanței și Președintele Consiliului Județean nu cad de acord asupra Festivalului de la Mamaia.
 
„De ce vreți să mă puneți acum să mă cert cu prietenul meu Radu Mazăre? Nu mă cert cu nimeni. Mi-a promis personal că o să vină la deschidere.” a spus Nicușor Constantinescu, Președinte CJ Constanța.
 
Nicușor Constantinescu spune că a făcut solicitări până la Guvern, doar doar s-o găsi cineva să susțină financiar Festivalul care a făcut istorie. De cealaltă parte, Radu Mazăre vrea să organizeze un nou spectacol de muzică uşoară la care intrarea să fie gratuită.
 
„Am solicitat Guvernului României să ne ajute. Am promisiuni că ne vor ajuta. Vedem mai departe.” a mai spus Nicușor Constantinescu, președinte CJ Constanța,
 
„Ca să cheltuiești 1,500.000 de euro ca să faci un festival la care să-ți vină o mie de oameni față de a cheltui 200.000 de euro pentru 50.000 de oameni, cum facem noi la carnaval, este o diferență ca de la cer la pământ. Eu aș fi adaptat și modernizat festivalul.” a afirmat Radu Mazăre, primar Constanța,
 
„Eu sunt aici de 8 ani și m-am bătut cu toți pentru ca Festivalul de Muzică de la Mamaia să există, cum să nu-l susțin în continuare? Este vorba de toată muzica ușoară românească. Este vorba de 2,5 milioane de roni dintre care 1,5 milioane sunt costurile festivalului și restul este diferența.” a adăugat Nicușor Constantinescu, Președinte CJ Constanța,
 
În acest moment, președintele CJC nu poate fi sigur că se vor găsi fonduri pentru ca Festivalul de la Mamaia să fie organizat anul acesta. Însă în cazul în care vor exista bani, atunci spectacolul se va desfăşura la finalul lunii august.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii