Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conflict între reprezentanții elevilor constănțeni

ro

19 Jun, 2014 00:30 1954 Marime text
Ministerul Educației Naționale și-a luat mâinile de pe Consiliul Național al Elevilor (CJE) în ceea ce privește scandalul referitor la structura din judeţul Constanța. Totul a început atunci când Andrei Gâlcă a demisionat din funcția de președinte al CJE, atribuțiile fiind preluate, pentru o perioadă nedeterminată, de Alexandru Manda. La acel moment, Consiliul Național Al Elevilor (CNE) a considerat că procesul electoral nu a avut acoperire. De aici a pornit un întreg scandal cu acuzații grave de ambele părți, iar conflictul s-a mutat în instanță.  

„Prin întâmpinarea emisă, Ministerul Educației s-a dezis de actele nelegale emise de Consiliul Național al Elevilor. Practic, s-a spart un mit, acela că CNE este organizația ministerului. În întâmpinarea depusă astăzi la Curtea de Apel Constanța noi am solicitat cererea, prin chemarea directă a CNE, nu a Ministerului Educației, iar acum conform codului de procedură civilă așteptăm rezoluția completului de judecată.”, a spus Alexandru Manda, președinte interimar al CJE Constanța. 

Urmează să fie stabilit primul termen al înfățișării în procesul prin care Consiliul Județean al Elevilor cheamă în judecată Consiliul Național al Elevilor, prin Ministerul Educației Naționale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii